Kuchnia

Roladki ze szparagami. Nawet facet to będzie potrafił przyrządzić

25 kwietnia 2015 06:00:00
Roladki ze szparagami. Nawet facet to będzie potrafił przyrządzić Źródło:

pęczek zielonych szparagów
0,5 kg piersi kurczaka
100 - 150 g cienko pokrojonego wędzonego boczku
pojemniczek (200 g) śmietany kremówki
łyżeczka (10) musztardy francuskiej
łyżeczka (12 g) miodu
Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów. Mięso pokroić, ja każdą pierś kroję na trzy części. Ponieważ powstało 9 kawałków mięsa, na tyle porcji dzielę szparagi.

Szparagi owijam mięsem i boczkiem i układam w naczyniu w którym będą zapiekane.
Śmietanę wymieszać z miodem i musztardą. Tą mieszaniną zalewamy szparagi.
Całość pieczemy w temperaturze 180 ºC przez 25-30 minut.

Tagi: