Kuchnia

Jajka w chmurach - proste i efektowne! [wideo]

25 października 2015 05:59:00

Pomysł na śniadanie inne niż zwykle. Potrzebne składniki:
- jajka
- bekon
- szczypiorek
- parmezan

Należy oddzielić białka od żółtek. Następnie ubijamy białka, aż uzyskamy pianę. Dorzucamy bekon, szczypiorek oraz parmezan i delikatnie mieszamy. Ubitą masę dzielimy na tyle kupek, ile zużyliśmy jajek i układamy na papierze do pieczenia, robiąc łyżką lekkie wgniecenie, tak, aby zmieściło się w nim żółtko. Pieczemy przez 3 minuty w temperaturze 232°C. Następnie wyjmujemy - dorzucamy we wgłębienia żółtka i wrzucamy do piekarnika na kolejne 3 minuty. Po tym czasie mamy gotowe danie. Proste, a można zaimponować drugiej połówce śniadaniem bardziej oryginalnym niż kanapka z serem.

Tagi: