Kuchnia

Curry z kalafiora

4 kwietnia 2015 06:00:00
Curry z kalafiora Źródło: PolskaZupa.pl

kalafior, 350 g ugotowanej ciecierzycy, 2 szt. (250 g) cebule, puszka (400 ml) mleka kokosowego, puszka pomidorów krojonych, 20 g oleju, 3 ząbki czosnku, kawałek imbiru, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka tandoori masala, szczypta mielonego kardamonu, pół laski cynamonu, 1 łyżeczka kolendry, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka chilli w proszku

Kalafiora podzielić na małe różyczki. Pokroić cebulę w piórka, a czosnek najdrobniej jak się nam uda. Na patelni rozgrzać olej i dodać wszystkie przyprawy, wymieszać, dodać cebulę i czosnek, lekko podsmażyć. Dodać pomidory i mleko kokosowe, wymieszać i dodać kalafiora i ciecierzycę. Dusić razem ok. 30 minut. Kalafior nie powinien być za miękki. Curry wyszło naprawdę przepyszne.

Smacznego :)

Tagi:
Źródło: PolskaZupa.pl